Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAL - BARCA 2:1

Real ponovo svladao Barcelonu, Modrić asistirao za pobjedu!

Luka Modrić Sergio Ramos
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
Autor
Ante Buškulić
02.03.2013.
u 15:51

Real je u tjedan dana dva puta svladao Barcelonu. Nakon pobjede u Kupu, Madriđani su danas u 26. kolu Primere nadigrali najvećeg rivala s 2:1.

Uh, kakav čudan clasico. Prvenstvena izvjesnost (Barcelona je u susret ušla sa 16 bodova prednosti) ubila je naboj, Real je odmarao igrače, Ronaldo je počeo na klupi, a čak je i Pepe pretrpio više prekršaja nego što ih je počinio! A kao i nakon hrvatskog derbija, pobijeđeni će još neko vrijeme govoriti o sucu. Lasa je hladno mogao dosuditi jedanaesterac nakon starta Ramosa na Adrianu u 90. minuti (zbog čega je nakon prigovora Valdez dobio crveni karton).

Maradona u loži

Uglavnom, Real je dobio još jednu veliku dozu samopouzdanja nakon što je sa šarenim, da ne kažemo B sastavom, svladao Barcelonu s 2:1. A Barca je utonula i u treći poraz u posljednja četiri dvoboja. Alarm uoči uzvrata s Milanom para uši...

Diego Maradona u loži Santiago Bernabeua vidio je Realovo vodstvo u 6. minuti, nakon ubačaja Morate s lijeve strane i pogotka Benzeme. Messi je u 18. minuti primio dubinsku loptu i lakoćom zabio za 1:1. No, osim tog, 39. pogotka ove sezone, čudesnog Argentinca opet nismo mnogo vidjeli. Namjestio je jednu priliku Villi i to je bilo to. U srijedu je imao temperaturu, u četvrtak nije trenirao, pa koji ga je vrag tjerao da igra?! Naravno, glad za golovima i rekordima. Pa eto, uspio je napokon izjednačiti i taj rekord Di Stefana po pogocima u el clasicima (18). S druge strane, Ronaldo je u igru ušao u 57. minuti i velikom željom i energijom unio živost cijeloj utakmici. U prve tri minute dvaput je zaiskrilo oko njega, tri je puta opalio iz slobodnih udaraca, pogodio vratnicu, a u 33 minute imao je više udaraca na gol nego cijela Barcelona u 90 minuta (6:5)!

Vilanova do četvrtfinala LP?

Barci je ostao samo posjed lopte (71% u prvom poluvremenu, 64% u cijelom susretu), ali i u petom uzastopnom derbiju ostala je bez pobjede! To se posljednji put dogodilo između 2006. i 2008., dok Guardiola nije prekinuo niz. Luka Modrić igrao je dobro cijeli susret, izvodio je prekide, namjestio je jedan zicer Morati i iz kornera asistirao Sergiju Ramosu za pobjednički pogodak.

I dok navijači Barce čekaju povratak Tita Vilanove (mogao bi biti do četvrtfinala Lige prvaka), Realovima 13 bodova iza ovakve Barcelone ne zvuči posve nedostižno.

Komentara 9

Avatar Idler 3
Idler 3
20:24 02.03.2013.

Bravo Luka, bravo Real. Bilo bi zanimljivo čut i kad je Barca zadnji put pobijedila Real ?!

HR
hrvatin
16:04 02.03.2013.

Modric moze voditi igru Reala,ali na Playstationu.

RA
rale
20:17 02.03.2013.

Kakve nebuloze, centaršut iz kornera se vodi kao asistencija. Ozil je prošle godine imao 15-16 asistencija iz kornera i zahvaljujući tome bio najbolji asistent u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije